En record a Leopoldo Rodes

El Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya lamenta profundament la mort de Leopoldo Rodes Castañé, col·legiat i Membre d’Honor 2015, i expressem el més sentit condol als seus familiars i amics.

Un reconegut emprenedor i mecenes, pioner en el món de la publicitat que desgraciadament va morir ahir dimecres 8 de juliol en accident de tràfic.

L’empresari Leopoldo Rodes ha contribuït decisivament amb la seva tasca i visió cosmopolita a que Barcelona i Catalunya siguin més reconegudes al món, ha esdevingut una figura clau en la societat catalana dels últims 50 anys.

Va ser pioner publicitari en els anys seixanta amb la creació de l’agència Tiempo i va continuar ocupant un lloc clau en el sector publicitari espanyol i europeu a través de l’empresa de planificació de mitjans, Media Planning, avui associada a Havas Media Group.

Al mateix temps ha estat un impulsor de la cultura i l’esport, tenint un paper decisiu en la designació de Barcelona com seu dels Jocs Olímpics de 1992. Va ser també peça clau en la fundació del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) aconseguint la participació de particulars i empreses per adquirir obres d’art per a la col·lecció permanent del museu i organitzant diverses exposicions d’èxit.

Com a membre de nombroses entitats ha destacat sempre per la seva empenta, entusiasme i gran personalitat involucrant-se sempre a fons en els projectes que duia a terme.

Avui lamentem la  pèrdua d’aquest gran home, empresari i mecenes. La seva empremta quedarà per sempre a la societat i a la nostra professió.