En record de Manel Palencia

Manel Palencia i Garriga ens ha deixat el proppassat 31 de març.

Manel Palencia ha estat un publicitari entregat a servir a la comunicació amb tant entusiasme que no va passar dia que no contribuís, d’una manera o d’una altra, a enaltir la professió, especialment a través de l’associacionisme.

Va participar en la creació de l’AJEP, l’associació de joves publicitaris, l’any 1961. Posteriorment, va formar part de l’entitat que es va crear en annexionar-se el Club de la Publicitat de Barcelona i a la mateixa AJEP, la denominada Associació Catalana de Publicitat.

Palencia va contribuir, entre altres temes, a recuperar, l’aleshores, festa més notable de la nostra professió, La Nit de la Publicitat i que havia quedat una mica oblidada. Durant uns quants anys es va convertir en la més prestigiosa de les trobades del món publicitari a Catalunya, que encara ara molts de nosaltres recordem. La festa se celebrava a les instal·lacions del Casino de Sant Pere de Ribes i en les últimes edicions, es va arribar a congregar la xifra de mil dos-cents invitats.

Aquest mateix esperit de servei el va portar a presidir la mateixa Associació des de l’any 1991 fins al 1997, any en què va cedir la presidència a Ferran Martorell qui, a partir d’aquesta organització, va saber crear l’actual Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, del qual Martorell va ser el primer Degà.

Avui lamentem la irreparable pèrdua d’en Manel Palencia, però la petjada del seu exemple quedarà per sempre en el nostre record com la persona entusiasta i perseverant que va ser.

Lluís Ferran Pérez-Seguí

Tresorer del Col·legi