La inversió publicitària a TV no deixa de créixer

La inversió publicitària en televisió connectada a Espanya preveu un creixement de fins a un 24% entre 2017 i 2020, d’acord amb les dades de l’estudi de SpotX i la consultora MTM sobre l’ecosistema de publicitat de televisió connectada a Europa.

La recerca, que analitza les tendències, facilitadores i barreres que afecten a la inversió publicitària en la TV connectada durant els propers anys, conclou que aquest sector tindrà una taxa de creixement anual composta del 24% durant els pròxims dos anys, passat dels 45 milions d’euros de 2016 a 105 milions d’euros en 2020.

Malgrat tot, la penetració de la televisió connectada a Espanya era del 28% en 2016, una xifra inferior a la mitjana europea. El 76% de les llars a Espanya tenen una penetració de banda ampla fixa que també és inferior a la mitjana europea. No obstant això, els participants esperen creixements majors per 2020, propers al 50%, a mesura que els consumidors vagin adoptant les últimes tecnologies de televisió.

L’informe sobre TV Connectada indica que una major inversió publicitària en aplicacions i serveis de contingut local dels principals grups espanyols, Atresmedia i Mediaset, que controlen el 85% del mercat de publicitat en televisió a Espanya, oferirà als televidents serveis alternatius i impulsarà l’adopció de publicitat en TV connectada. Aquestes iniciatives es veuran encoratjades per la creixent demanda d’anunciants i agències que busquen les dades i l’orientació a escala que proporciona l’inventari de TV connectada.

“La demanda de publicitat en televisió connectada supera a l’oferta a Espanya. Els anunciants i les agències globals, inclosos P&G i Nestlé, desitgen arribar al seu públic en aquest entorn, amb continguts premium. Esdeveniments com la Copa del Món del proper any, estan encoratjant als consumidors espanyols a invertir en Smart TV, Amazon FireEstics i Google Chromecast i els anunciants volen comprar aquest inventari “, assenyala Léon Siotis, director general de SpotX pel Regne Unit i el Sud d’Europa.

Per la seva banda, Nick Thomas, director associat de MTM, agrega: “La inversió publicitària en solucions de TV connectades dels principals players, com Atresmedia i Mediaset, serà fonamental per al creixement global d’aquest sector a Espanya. La infraestructura de banda ampla està en funcionament i, una vegada que el contingut local popular estigui disponible a través de les noves tecnologies, prediem que les audiències migrarán a Video-On-Demand per poder veure els seus programes favorits en horaris flexibles i a l’última tecnologia UHD “.

Aquest fet es veu suportat per l’AIMC (Associació per a la Recerca de Mitjans de comunicació), que amb la 3ª Ona de l’Estudi General de Mitjans (EGM), posa en manifest que la televisió temàtica de pagament guanya en adeptes a la tradicional.

Pots accedir a l’estudi complet aquí.