L’Activació per Veu és el Futur

Segons apunten les dades i tendències actuals, no hi ha cap mena de dubte que el futur serà activat per la veu. Quan parlem d’activació per veu, ens referim a la tecnologia que es basa en el reconeixement de la veu, que permet als usuaris utilitzar el llenguatge oral per realitzar diverses funcions com ara fer alguna cerca o utilitzar aplicacions mòbils, entre d’altres.

Aquesta tendència ja forma part del nostre dia a dia, aleshores, quins són els passos que hauríem de seguir per dur a terme les nostres estratègies de màrqueting i negoci?

IProspect i Dentsu Aegis Network han elaborat un estudi centrat en Espanya per tal de conèixer com s’està comportant el mercat amb aquesta tendència cap a la Cerca per Veu. Per realitzar la investigació, han recollit les opinions de més de mil individus de 16 anys o més, que viuen a Espanya i tenen Smartphone.

Algunes dades:

 • Un 55,2% dels entrevistats afirma haver utilitzat alguna vegada l’assistent de veu d’algun dels seus dispositius d’accés a Internet.
 • El major ús de l’assistent de veu es fa des del mòbil, que concentra el 91% dels usos.
 • Un 13,2% ho utilitza a diari, i més de la meitat dels entrevistats reconeix que ho fa com a mínim un cop a la setmana, especialment per buscar informació (55,9%).
 • Un dels principals avantatges és la rapidesa i l’estalvi de temps (56,1%), així com la comoditat (33,5%).
 • Un dels 18,5% dels usuaris coincideix en què la tecnologia no respon correctament o no interpreta correctament les ordres dels usuaris.
 • Un 68% dels usuaris confirma que utilitzarà assistents virtuals en un futur pròxim.
 • Un 23,7% dels entrevistats declara que és molt probable que canviï el seu telèfon per un amb més funcionalitats disponibles amb l’assistent de veu.
 • Un 60% dels entrevistats sol·licita millorar l’experiència d’ús personalitzant l’assistent de veu segons els gustos de cada individu.

És evident que els usuaris estan predisposats a utilitzar l’assistent de veu i, de fet, volen fer-ho encara més. Així, IProspect presenta un seguit de consells per tal que les marques no es quedin enrere amb aquesta tendència:

 1. Tenir llesta la pàgina web
 2. Long Tail, més present que mai
 3. Cerques locals i Voice Search

En el següent enllaç podeu llegir l’article sencer per saber més dades sobre aquesta tendència i aprofundir en els consells d’IProspect.