La comunicació corporativa és vital

Josep Espín,

La comunicació corporativa és vital


La comunicació corporativa és vital per les marques i les corporacions

  Barcelona, 2 de febrer de 2022. Avui el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha estrenat una nova activitat: La Torradora. Unes trobades en format d’esmorzars per aprofundir sobre l'actualitat i tendències de temes i disciplines concrets. En la primera sessió de La Torradora, centrada en la Comunicació Corporativa, hem comptat amb la participació d’Alba Roig. CCO d’Adsmurai; Dani Bargalló, director executiu d’Interprofit; Oscar Iniesta, soci director sènior de LLYC; Àngels Bardina, cap d’estratègia i contractació publicitària de la Diputació de Barcelona; Joan Castillo, Digital Marketing Manager a LEWIS i Aina Rodríguez, directora de comptes a Intermèdia Comunicació, moderats per Daniel Condeminas, consultor en comunicació i col·laborador de la publicació Comunicació21. En la sessió s’ha destacat que la pandèmia ha provocat una situació on les marques demanen una urgència comercial i resultats immediats, la qual cosa entra en conflicte amb la visió i proposta estratègica de les agències. Des del punt de vista dels professionals i les agències de comunicació corporativa, el moment actual significa una gran oportunitat per ajudar les companyies a adaptar-se, replantejar la seva cultura empresarial, definir nous valors i propòsits, i així encarar aquesta nova situació. La comunicació corporativa és clau, i així ho valoren professionals, agències i clients. Aquests mesos s’ha passat de pensar que la comunicació no era tan important, a incorporar als responsables de comunicació en els comitès de direcció, per finalment considerar que la comunicació és fonamental per qualsevol empresa. També s’ha recordat que parlar de comunicació corporativa és parlar de comunicació interna, que pren especial importància per aportar valor als empleats i retenir el talent. És igual de rellevant tractar bé als propis empleats, com als consumidors, i buscar espais de trobada on crear esperit de comunitat. En relació amb la comunicació institucional i en les corporacions es considera obligatori comunicar què es fa i què és d’interès pel ciutadà, però també el fet que s’ha d’anar més enllà i explicar per què es fa i quins criteris hi ha al darrere. Finalment, s’ha destacat el paper de la comunicació corporativa per a les marques i les corporacions i la importància de posar en valor el que la comunicació els ofereix. Al darrere de la comunicació corporativa i en funció dels objectius que es plantegen cal una capacitat estratègica per donar solucions. Les empreses han d’entendre que per obtenir resultats, cal invertir, per això és necessari elevar els pressupostos de comunicació.
[:]

Xarxes Socials

Recerca

Darreres Entrades

Dijous 25 d'abril, El Col·legi Oficial del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat aquest matí una altra sessió mensual d’El Mirador, que ha posat la seva mirada en una temàtica polèmica i que està en boca de tothom: "S'HI VAL TOT A TIK TOK? ON ESTÀ EL LÍMIT?".

Des del Col·legi volem donar el màxim servei possible als nostres membres, i com a conseqüència, a partir d'ara oferirem de manera gratuïta als nostres col·legiats i partners corporatius, una oferta de cursos intensius de qualitat, de la mà dels millors professionals en cadascuna de les matèries.

Barcelona, 20 de març de 2024. El Col·legi Oficial del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat aquest matí una altra sessió mensual d’El Mirador, que ha posat la seva mirada en l’impacte que té l’algorisme digital sobre el consum de continguts dels usuaris.

Barcelona, 29 de febrer de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat una altra sessió mensual d'El Mirador, que ha posat la seva mirada en l’impacte que té la Intel·ligència Artificial (IA) en el món laboral del màrqueting i la comunicació.

Modificar cookies