Entrevista a Rosa Romà

Josep Espín,

Entrevista a Rosa Romà


Rosa Romà, degana del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques i directora de comunicació a l'Hospital i Campus Universitari de la Vall d'Hebron, va realitzar una entrevista a Comunicació 21 per a la cinquena edició de la revista, aquest estiu 2017.

Si vols veure l'entrevista completa, fes clic aquí.

"Som un perfil de país hipster: ens agrada anar per davant i sumar-nos al canvi"- Amb aquestes paraules, Rosa Romà va obrir l'entrevista de Comunicació 21, on el paper del Col·legi respecte a la professió, l'evolució del sector cap als mitjans digitals i l'emprenedoria catalana del món de la publicitat i el màrqueting van destacar com a punts clau de la conversa.

Rosa Romà comenta que el Col·legi de Publicitaris ha jugat un paper clau durant la crisi, essent un centre d'atracció de talent i generador de networking. De fet, destaca que han sorgit diversos projectes fruit de les trobades professionals entre membres de la institució. A més, defensa la participació activa de tots els professionals en els Premis Impacte on per primer any, fossin col·legiats o no, podien votar les propostes més innovadores.

D'altra banda, Romà assegura que malgrat la transició dels mitjans al món digital cap mitjà morirà, perquè cadascun té un rol específic."No hi ha cap mitjà que vingui a matar els altres, sinó que cada vegada més les estratègies comunicatives són més professionals, més complexes i més capilaritzades", confirma. Això sí: aquestes estratègies de comunicació i de màrqueting s'hauran de reajustar per adaptar-se a la proliferació de canals i el canvi de valors del sector, així com els perfils i les metodologies de la professió.

Per a concloure l'entrevista, la degana del Col·legi parla sobre Catalunya com "una nació start-up", on l'emprenedoria ha estat el "nervi" del progrés, fet que ha originat nous projectes i agències d'iniciatives digitals revolucionàries. Anys enrere, segons Romà,  l'entorn de la comunicació estava molt marcat per grans agències internacionals, i molts emprenedors i visionaris catalans van acabar venent les seves empreses o primers projectes. Actualment però, creu que les noves empreses s'han adaptat millor que les multinacionals que hi havia a Barcelona, fent possibles molts altres projectes en paral·lel a les multinacionals.

 [:]

Redes sociales

Búsqueda

Entradas recientes

Dijous 25 d'abril, El Col·legi Oficial del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrat aquest matí una altra sessió mensual d’El Mirador, que ha posat la seva mirada en una temàtica polèmica i que està en boca de tothom: "S'HI VAL TOT A TIK TOK? ON ESTÀ EL LÍMIT?".

Des del Col·legi volem donar el màxim servei possible als nostres membres, i com a conseqüència, a partir d'ara oferirem de manera gratuïta als nostres col·legiats i partners corporatius, una oferta de cursos intensius de qualitat, de la mà dels millors professionals en cadascuna de les matèries.

Barcelona, 20 de marzo de 2024. El Col·legi Oficial del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrado esta mañana otra sesión mensual del Mirador, que ha puesto su mirada en el impacto que tiene el algoritmo digital sobre el consumo de contenidos de los usuarios.

Barcelona, 29 de febrero de 2024. El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha celebrado otra sesión mensual de El Mirador, que ha puesto su mirada en el impacto que tiene la Inteligencia Artificial (IA) en el mundo laboral del marketing y la comunicación.

Modificar cookies