Tendències de màrqueting 2018

La consultora de comunicació i transformació digital Best Relations presenta les noves tendències que marcaran el ritme del màrqueting en 2018.

La comunicació del segle XXI necessita la mesura i l’anàlisi de dades, plataformes i codis. Però també necessita l’art, el sentit de la bellesa i la proporció de les formes que donen experiència. D’aquesta manera comença un llibre que ens parla del pas del monitoratge per keywords al monitoratge de la veu, del blockchain, de l’Internet de les Coses, de la interacció multimodal i de la digitalització de les ciutats. D’altra banda, també es parla de comunicació com un gresol humà, de la taxonomia dels elements que componen el engagement i de com els públics demanen més comunicació de valors reals i menys presència de influencers.

El fil conductor de totes aquestes tendències és el factor humà. En una època regida pels prosumers i per la llei de “faci-ho vostè mateix”, l’experiència i el sentit comú ens diuen que cal seguir confiant en els professionals. Ells tenen l’esperit del Renaixement: conjuminen ciència i humanisme, mètode i intuïció. I, en cada cas, apliquen la dosi exacta de cadascuna d’aquestes variables per fer de la Comunicació un art i del que comuniquen una cosa única i perdurable al llarg del temps.

Pots accedir al llibre complet aquí.