Això és una paret pública! El crit del carrer

Avui, 19 d’octubre de 2017 a les 19:30h, es realitza al Disseny Hub de Barcelona la inauguració de l’exposició “Això és una paret pública!” per David Torrents i Marc Martí.

unnamed

L’exposició inicia el Festival Marc Martí, l’any que es celebren el 40è aniversari d’existència, i reflexiona sobre l’ús de les tradicionals columnes publicitàries comunament conegudes com “pirulís”. Aquestes columnes existeixen a Barcelona des de finals del segle XIX i en els últims anys han anat desapareixent de la via pública de la ciutat. En l’exposició, que compta amb la col·laboració de BCD, es vol reivindicar la importància d’aquests elements de mobiliari urbà, explicant un aspecte poc conegut: aquestes columnes són públiques a Barcelona i per fer-ne ús no cal demanar permís a ningú. Són «parets» públiques reservades a la ciutadania. Un fet que la majoria de la població desconeix.

En aquest marc, s’ha convidat a set dissenyadors a fer una intervenció per expressar la importància d’aquest element urbà. Els dissenyadors que exposaran seran Mario Eskenazi, Twopoints.net, Andreu Balius, Raúl Goñi, David Ricart, Ladyssenyadora i David Torrents & Jacqueline Molnár. A més a més, Marc Martí situarà a l’espai del Disseny Hub Barcelona vuit rèpliques de les columnes dissenyades per Tonet Sunyer sobre la base dels seus plans de 1991.

Amb l’exposició es vol recordar que als carrers tothom té dret a penjar cartells per expressar la seva opinió i a Barcelona els «pirulís» són els espais dedicats a aquest acte. La mostra vol reivindicar també la importància del cartell en una ciutat mediterrània com Barcelona, on els missatges d’expressió col·lectiva són constants en l’àmbit urbà. Una altra de les funcions de l’exposició serà activar la connexió entre museu i carrer per explicar la realitat del cartell contemporani.

L’exposició es podrà visitar des del 20 d’octubre fins al proper 12 de novembre a l’edifici Disseny Hub Barcelona.