Articles sobre Dret Digital

DRET DIGITAL

Gràcies a l’acord del Col·legi amb la consultoria Tecnolawyer, posem al teu abast, de forma setmanal, articles sobre dret digital.

Accedeix a tots els documents fent clic a l’enllaç corresponent*

Exemple d’enllaç: 01: E-mail màrqueting: Què hem de fer per complir amb la Protecció de Dades

Articles

El creixement exponencial del E -Commerce o comerç electrònic no ha fet més que començar. En els propers anys, pocs seran els negocis que podran sobreviure sense vendre per Internet. Les oportunitats són nombroses, però com tota iniciativa, ha de tenir uns sòlids fonaments. Per això, a més de tenir una estratègia digital, heu de tenir un estratègia legal si vols tenir èxit.

Article 11: Quin és el major problema que pot trobar la regulació i autoregulació publicitària en l’entorn digital on poden sorgir noves pràctiques i moltes vegades no es reconeixen clarament les accions comunicatives publicitàries?

Regulació i autoregulació publicitària en l’entorn digital

Article 010: Segons les darreres informacions publicades aquesta setmana al bloc Chromium, Google espera satisfer les necessitats dels usuaris web (lectors, anunciants i creadors de contingut). En aquest document trobaràs les mesures més recents que es posaran en marxa a finals d’aquest any.

010: Quo Vadis Google?

Article 09: Segons les prediccions de Forester per 2020, estem en el “precipici del canvi de llarg abast”. Entre d’altres aspectes, l’estudi assegura que 2020 serà un mal any per l’ús de dades de tercers i un bon any per els professionals del màrqueting que es prenguin seriosament la privacitat del consumidor. Actualitza’t!

09: 2020: Privacitat i màrqueting

Article 08: La Llista Robinson? No, no es cap pel·lícula d’acció! Aquesta llista és un servei gratuït d’exclusió publicitària, a disposició dels consumidors, que té com a  objectiu disminuir la publicitat que aquests reben. El servei s’emmarca en l’àmbit de la publicitat personalitzada, és a dir, la que rep un usuari adreçada al seu nom.

08: Més d’un milió de Robinsons a Espanya!

Article 07: A favor, o en contra de col·locar elements electrònics al cos humà? Podem millorar la capacitat de funcionament del nostre cervell? Quines conseqüències pot tenir? Llegint aquest article, coneixeràs al ciutadà del futur, el ciutadà Cyborg.

07: Ciutadà Cyborg?

Article 06: En aquest article  trobaràs la sentència del 2012 en la
que es condemnà a una coneguda marca de roba a indemnitzar a una treballadora per vulnerar el dret fonamental a la protecció de la seva pròpia imatge.

06: La meva foto és “meva”

Article 05: Al següent  trobaràs un resum de les principals normes a complir per tenir la web perfectament legal. A més de complir, es tracta, sobretot, de mantenir una relació transparent i lleial amb l’usuari.

05: Condicions legals web: les tens totes?

Article 04: Des de restaurants fins a franquícies immobiliàries passant per ajuntaments. Ja han sigut unes quantes les sancions que l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha imposat per incloure a usuaris en un grup de WhatsApp sense el seu consentiment. Ves a compte, i informa’t amb els següent article:

04: No sense el meu consentiment

Article 03:  Vols conèixer la importància de les cookies? Ah!, que encara no saps què són? No et preocupis, amb aquest senzill document de 2 pàgines entrarem en detall en la seva definició, i et mostrarem, com podem obtenir informació sobre el comportament dels usuaris a través d’aquestes, sense oblidar l’ètica.

03: A voltes amb les cookies… 

Article 02: En aquest article, número 2, us donarà una perspectiva de com tractar les dades de les vostres llistes basant-vos en permisos obtinguts dels subscriptors, els gestors de màrqueting teniu diverses tasques a fer en la captura, el processament i la gestió de les dades dels usuaris per complir amb el Reglament! Coneix-los!

02: Els 4 deures essencials de l’e-mail màrqueting per complir amb el RGPD

Article 01: En el següent article  trobaràs informació de com complir amb el Reglament General de Protecció de Dades quan fem e-mail màrqueting, no és complex! Només cal observar unes bones pràctiques i afegir-hi dosis de prudència i sentit comú. A continuació en repassem algunes:

01: E-mail màrqueting: Què hem de fer per complir amb la Protecció de Dades