Cent! Pere Prat Gaballí.

Cent! és l’acte de commemoració del centenari de la primera classe de Publicitat impartida a Catalunya i a Espanya per Pere Prat Gaballí, pare de la publicitat catalana i espanyola que el Col·legi va celebrar el dijous 14 d’abril de 2016 al Saló Daurat de la Casa Llotja de Mar.

L’acte es va iniciar amb les paraules de benvinguda del director gerent de la Cambra de Comerç de Barcelona, el Sr. Xavier Carbonell, que va indicar que “ens hem trobat en una cambra amb adults i joves; gent que té història i gent que ha de fer història”.

PicMonkey Collage4

El Sr. Ton del Pozo, degà del Col·legi, va destacar, en la seva intervenció, la figura del Dr. Pere Prat Gaballí: “Pioners com Prat Gaballí han fet de Barcelona un referent de la comunicació mundial i del disseny”. Així mateix va donar les gràcies a totes les persones que van fer possible l’acte i agraïr als col·laboradors el seu suport.

Aprofitant el marc de la celebració del Centenari, el Sr. Xavier Franco, secretari del jurat del Premi Prat Gaballí, va fer el lliurament de la VII Edició a Natàlia Lozano Monterrubio, pel seu treball: “Critical PR in Food Communication and Social Media. The Case of European Food Safety and Promotion Authorities”.

PicMonkey Collage5

A continuació va tenir lloc la ronda sota el títol “D’on ve i cap a on va la publicitat?”. La ronda d’intervencions va estar encapçalada per Joaquín Lorente, un dels millors publicitaris del món, el qual és el paradigma d’una vida puntera i trencadora en l’evolució de la creativitat i la comunicació. Ens oferí la seva visió i coneixement del nostre sector, i la influència que Pere Prat Gaballí va exercir sobre ell, va declarar que “La portada de “Pensa, és gratis” està inspirada en una lliçó sobre els colors, que vaig aprendre de Pere Prat Gaballí” i que no podem oblidar, que la clau per ser un bon publicitari és: “Viure el producte, pensar en la marca, i construir-la”.

Eva Snijders va agafar el relleu. Amb 20 anys d’experiència al sector de la comunicació i les relacions públiques internacionalment reconeguda com especialista en Storytelling, Snijders ens va oferir una ponència molt inspiradora, on entre d’altres, va destacar l’ “Adéu a les especialitzacions i l’Hola al treball per projectes. Junts, alhora, en un món molt més col·laboratiu.”

La darerra intervenció va estar la de Daniel Solana, un dels millors creatius publicitaris i visionaris del nostre sector que ens va oferir els seus coneixements fent una metàfora sobre les fulles que veiem d’un bosc, i les seves arrels, posant focus en que “Ens preocupa allò que es veu però ens hauria de preocupar més allò que no es veu” i afirmant que “No ens hem de cansar de reivindicar la creativitat; ja que la necessitem en totes les àrees, i etapes dels projectes.”

PicMonkey Collage2

Àlex Marquina, va donar pas a un debat molt interessant on els anterior professionals del sector debatien sobre el passat, present i futur de la publicitat, i sobre com s’ha de jugar a la indústria en aquests nous reptes que se’ns presenten a les persones que ens hi dediquem a la publicitat i relacions públiques, finalitzant amb un torn de preguntes per part dels assistents.

PicMonkey Collage3

Finalment, Ton del Pozo va cedir la paraula al Sr. Jordi Vilajoana, secretari de difusió i atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, que va fer la cloenda de l’acte, i donant pas a tots els convidats a gaudir d’un còctel i una copa de cava, cortesia de Sagardi i a visitar la petita exposició de cartells publicitaris contemporanis al Sr. Pere Prat Gaballí, que Marc Martí va cedir per a crear un espai de mostra.

PicMonkey Collage

Des del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques, volem donar les gràcies a la Cambra de Comerç, Marc Martí, Valkiria, Sagardi, Road per la col·laboració en el centenari.

Fes click aquí per veure totes les fotografies de l’acte i aquí per veure el storytelling del Cent!