Agustí de Uribe i Miquel Sambola, Membres d’Honor

Leopoldo Rodés, Josefina Martínez Gastey, Enrique Sanz i Ernesto Rilova van ser la resta d’homenatjats en la Gala de Miembros de Honor 2016, juntament amb els premiats del concurs Academia Joven, en la seva tercera edició de “Tú y el Gurú”. L’Academia de la Publicidad també va atorgar el seu reconeixement als 75 anys d’El Corte Inglés i els 90 de l’Associació Empresarial de Publicitat.

Agustín de Uribe-Salazar és un pioner de les Relacions Públiques a Espanya. Fundador i President de l’Associació Catalana de Comunicació, Investigació i Estratègia Polítiques. Va rebre la distinció de mans de Juan Carlos Falantes, Vicepresident de l’Academia de la Publicitat. En el seu discurs va destacar les tres “hacs” de les relacions públiques, definides pel para de la professió, Jordi Xifra Heras: humanitat, honestedat i humilitat. 

Miquel Sambola, 
fundador de SCACS, aporta més de 60 anys dedicats a la publicitat. Ha estat sempre vinculat al món associatiu: membre fundador del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya i membre de la Junta Directiva de l’Associació Catalana d’Agències de Publicitat. Segons Sambola, la base per a una bona campanya sempre és la mateixa, simplicitat. Es va manifestar feliç pels anys dedicats a la seva professió i va destacar que després de l’esforç, quan veus la teva obra al carrer, la satisfacció és enorme. Va rebre el seu reconeixement de mans de Jordi Ventura, president del Jurat.

Abans d’acabar, va voler dedicar unes paraules a Leopoldo Rodés de qui va destacar que “la seva cara transmetia humanisme, jo vaig veure en ell un home bo. Si he de mirar-me en un mirall, és el de Leopoldo Rodés”.


La Biblioteca d’ABC, cedida per Vocento, va ser la seu de l’esdeveniment al que van assistir més de 200 professionals de la comunicació.