La mirada indiscreta a les Sponsored Experiences

8a sessió d’El Mirador Indiscret
Sponsored experiences! Les noves propostes de creació d’experiències i d’activació de marques a debat 
Dijous, 30 de novembre de 2017

Consulta:
Els 10 punts clau
Vídeo de les exposicions 
Les imatges

Aquest dijous 30 de novembre s’ha realitzat al Palau Robert la vuitena sessió d’El Mirador Indiscret, sota la temàtica de les Sponsored Experiences. A la sessió, hem pogut esbrinar quines són les últimes tendències en sponsoring i la importància d’oferir una experiència al client per tal de generar un sentiment cap a les marques. La sessió l’ha moderat Carolina Montolío, vocal de la Junta de Govern del Col·legi, que ha iniciat la sessió donant la benvinguda i presentant els ponents.

Katia Colomer, Sponsorship director a MKTG Barcelona, ha estat la primera a intervenir i ha parlat sobre les Sponsorship experiences des d’una perspectiva d’agència. Katia ha comentat quines són les claus principals del patrocini. Ha destacat la importància a la compatibilitat d’imatge, l’incentiu de vendes, la cobertura mediàtica, l’exposició del producte i els nivells d’exclusivitat com a objectius bàsics dins del Sponsoring. Ha donat importància a la monetització del sponsorship, és a dir, al balanç dels resultats mitjançant els diferents indicadors, per tal de saber si realment hi ha hagut un profit per a la marca. L’aposta per patrocinis més integrats i menys intrusius” és una de les tendències que va remarcar Katia Colomer.

A continuació la Sandra Solé, responsable de Sponsorship del Festival Cruïlla Barcelona, ha donat la seva visió de l’organització d’esdeveniment i de com activar marques en grans formats en el qual comptem amb nombrosa audiència. Ha posat molt èmfasi en les emocions i en la importància que les marques es vinculin amb el target d’una manera més emocional i no tant racional o “USP” com temps enrere. L’essència de l’esdeveniment ha de ser similar a la de la marca que vol incorporar-se com a sponsor, hem pogut veure diferents exemples de col·laboracions amb el festival Cruïlla. Sandra Solé ha finalitzat la ponència explicant que s’entén el patrocini com a un trinomi, en el qual interfereixen el festival, la marca i el públic com a valor principal entre les dues parts.

Per últim Sergi Martínez, director de Màrqueting a Moritz ha exposat el punt de vista de la marca que vol ser patrocinada i crear experiències pels usuaris. Ha donat molta importància al fet que, l’Sponsoring ha canviat de manera radical en els últims anys i que ja no val col·locar un logo en un cartell, no ens hem d’ancorar en l’antic costum i hem d’innovar i ser notoris a l’hora de patrocinar una marca, o de voler ser patrocinats en aquest cas. Sergi Martínez ha aportat diversos exemples de col·laboracions de Moritz amb el festival de Sitges o amb lestació d’esquí de La Molina entre d’altres.