La mirada indiscreta a les Start-Ups

2a. sessió d’El Mirador Indiscret
Ecosistema Start-up: un impuls pel màrqueting del segle XXI.
Dijous, 23 de febrer de 2017

Consulta:

Els 10 punts clau
Vídeo-Resum de la sessió
Vídeos de les exposicions
Les imatges
Presentació de Francesc Grau
Presentació de Micky Ribera 

La segona sessió d’El Mirador Indiscret, sota el títol Ecosistema start-up: un impuls pel màrqueting del segle XXI,  ha donat una mirada general al fenomen start-up, revelant quins són els seus fonaments i quines estratègies de màrqueting desenvolupen i que les diferencien d’altres empreses.

La sessió ha iniciat amb la intervenció del moderador, Àlex Marquina, qui ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha donat pas a Francesc Grau, CEO de Zonetacts i primer ponent del dia. Grau ha explicat els factors que es necessiten per a l’eclosió de les start-ups. D’una banda, la conjuntura: la situació de crisis fa reflexionar i dur a  les persones a plantejar-se nous reptes. En segon lloc, la tecnologia: permet que amb una mínima inversió, el local sigui global. En tercer lloc, Barcelona: ciutat número 1 en inversions tecnològiques i oberta a l’emprenedoria. Per últim, les persones: el web 2.0 ha permès que les persones es presentin al món. De la mateixa manera presenten les seves idees.

Després ha estat el torn de Micky Ribera, soci co-fundador i CEO de BeAgency. En la seva exposició ha explicat l’evolució de la publicitat fins a arribar a l’actual que es caracteritza per ser omnicanal, hiperconnectada i hipersegmentada. L’agència ha passat a ser un consultor de negoci que li indica a l’empresa cap a on ha d’anar la seva comunicació. El nou model de comunicació passa per fidelitzar els clients a través de l’Inbound Marketing i del Growth Hacking. També ha destacat la importància dels influencers (el 85% dels usuaris segueixen influencers). Per últim exposa cap a on anem concluint que l’agència del futur ja la tenim aquí.

Per últim, Oriol Solé, CEO de Tviso, ha exposat el cas de la seva start-up Tviso, plataforma que permet agregar tota l’oferta de pantalla, continguts de totes les plataformes i permet una gestió personalitzada de l’entreteniment. El model de negoci que segueixen és, primer, el producte. Sempre. Pel que fa a publicitat, fer anuncis que es converteixen en contingut. A través de l’afiliació, generar tràfic de qualitat. Uso del Data Related: per obtenir informes, dades i informació. I altres idees a explorar com vídeo a la carta o distribució de continguts.

L’espai per al debat ha fet possible que els assistents poguessin obtenir respostes a les preguntes formulades directament als ponents que ens han acompanyat. El finalitzar la sessió,  s’ha donat pas a l’espai de networking acompanyat de  cafè i pastes on els assistents han pogut posar en comú idees i canviar impressions.