La mirada indiscreta al marketing infantil

17a sessió d’El Mirador Indiscret
Canvis en el màrqueting infantil dels últims anys
Dijous, 31 de gener de 2019

Consulta
10 principals conclusions
Vídeo resum
Les imatges

Celebrada una altra jornada del Mirador Indiscret, en aquesta ocasió dedicada als canvis que s’han produït en el màrqueting infantil en els darrers anys.

Per fer-ho hem comptat amb la participació de Jorge Esteve, Director de The Modern Kids & Family Barcelona, Anna Gago, Brand Manager a Penguin Random House i Sergio García, CEO i Co-founder de Petoons Studio. El moderador en aquesta ocasió ha estat Antonio Traugott, director general del Col·legi.

Parlar del màrqueting infantil implica endinsar-nos en aspectes rellevants sobre la infància. Jorge Esteve ens ha donat llum en aquest sentit, explicant-nos que la infància d’avui és prescriptora, heterogènia, és més madura, 100% tecnològicahiperinformada i té criteris exigents. Els nens han esdevingut Decision Makers, els nous models familiars els cedeixen espai per a la presa de decisions. Estan hiperinformats i per tant amb capacitat d’assessorar.

A l’hora de construir el seu discurs es basen en raons fonamentals pels pares vinculades a la seva seguretat, la seva salut, la seva educació i la seva felicitat. I quan tot això falla, recorren al PESTER POWER: habilitat dels nens per demanar als seus pares alguna cosa fins a l’esgotament.

Les marques arriben als nens a través del branded content, estant on ells estan i parlant el seu llenguatge: el del joc i la imaginació i el de l’amistat.

Per la seva banda, Anna Gago ens ha parlat del canvi de model i de les regles de joc. Actualment les marques analitzen constantment i a partir d’aquí generen un producte. D’igual forma, si tens una idea, l’has de fer realitat en poc temps perquè d’una altra manera, el moment d’aquella idea passarà.

S’ha de tenir en compte que el consumidor és el rei i és clau saber quins són els seus interessos i quin producte li puc oferir que s’ajusti a aquesta necessitat.

Per al sector editorial és important buscar la forma de connectar amb el públic infantil a través de llibres de trucs o ambientats en el joc del moment. S’ha de saber què consumeix el públic infantil: ells són els consumidors del futur.

En relació al màrqueting editorial també s’han produït canvis. Les editorials ja no són necessàries per fer la campanya inicial, l’autor ja té el seu públic. El que han de fer és actuar d’amplificadors i veure com sumar i afegir audiència.

Avui dia és preferible fer un producte per un nínxol que espera aquest producte que no un per a un públic ampli. El producte s’ha d’adaptar a cada necessitat.

L’última intervenció ha anat a càrrec de Sergio Garcia que ha explicat el perquè del naixement de Petoons. El fet és que el nen davant de les tauletes queda aïllat en la seva bombolla. Petoons ofereix la possibilitat de jugar en família. Play together. Això només va ser el principi i els canvis s’han anat produint sobre la marxa.

Ha parlat de la importància d’identificar els influencers. Són rellevants perquè generen contingut i perquè la resposta de la comunitat és una font d’informació a tenir en compte per a obtenir element de millora. El producte per tant, canvia i es modifica constantment.

Per acabar, ha destacat la importància del transmèdia. O ets transmèdia o no sobrevius. Els nens són multicanal.

Un cop finalitzades les intervencions s’ha donat pas al debat per acabar la sessió amb l’esmorzar/networking.