La mirada indiscreta al Retail màrqueting

12a sessió d’El Mirador Indiscret
Social Media Marketing on Retail!

Dijous, 26 d’abril de 2018

Consulta:
Els 10 punts clau
Vídeo de les exposicions
Les imatges

El passat dijous, 26 d’abril  es va celebrar al Palau Robert la dotzena sessió d’El Mirador Indiscret, sota la temàtica del Social Media Marketing on Retail.

La indústria de la moda és un dels grans sectors en treure gran rendiment en les seves estratègies a Social Media, i a la vegada, en l’aprofitament d’aquestes plataformes com a nous canals de venda.

En aquest, i tots els sectors, tenir una estratègia acurada a xarxes socials ha esdevingut  una necessitat per enfortir la relació entre marca i client, escoltar activament a les nostres comunitats, a la vegada en la generació d’oportunitats de co-creació de continguts amb els nostres clients i usuaris. Va moderar la sessió el secretari de junta de govern del Col·legi, Marc Elena.

Rosa Mª Soriano, co-fundadora i CEO de Roik,  va explicar la seva experiència de venda on-line en el sector de la moda des del punt de vista de l’emprenedoria, focalitzant-se en el target core de la seva marca, i en les estratègies que han hagut de seguir des de Roik durant els seus dos anys de trajectòria. Va explicar els 5 punts claus que han fet que la marca esdevingui un exemple idoni d’estratègia de màrqueting digital: 1) Producte: És cabdal dedicar temps a idear un producte que la gent vulgui comprar 2) Focus: És important centrar-se en un únic objectiu i dedicar-hi tots els esforços en aquest 3) Talent: És imprescindible comptar amb un equip especialitzat 4) Contingut: Les creativitats són claus. Invertir més no implica més benefici 5) Testejar: Ha destacat la importància de la prova-error. S’ha de testar per saber què funciona.

Seguidament, Ivan Monells co-fundador i COO de Brava Fabrics, va donar pas a la segona intervenció en la qual es va focalitzar principalment en les sinergies que poden arribar a esdevenir a la venta off-line i a l’e-commerce. Va explicar el recorregut de la marca i com la seva estratègia va anar evolucionant a mesura que varen anar coneixent els hàbits de compra dels seus consumidors. En iniciar-se el negoci, Brava Fabrics va adoptar una estratègia purament on-line però es varen veure en la necessitat d’obrir tenda física, degut a la demanda del seu target i les necessitats del mercat.

Monells ha destacat la importància de les eines de social media per vendre el seu producte, però ha recalcat que l’èxit de la marca l’han aconseguit alternant els dos models d’estratègia, off-line i on-line, que han hagut de combinar.

Per últim Mauri Carrió, que és el responsable de Social Media Marketing de Salomon Running entre d’altres marques esportives. El ponent va donar importància al fet que el claim estigui 100% alineat amb els valors de la marca. Va destacar el valor de conèixer bé els hàbits i els mitjans que consumeixen els seus consumidors (en el cas de Salomon, les generacions X i Millenials), i va mencionar alguns exemples d’èxit que algunes marques per les quals ha treballat, on ha combinat tan mitjans propis com paid media. Tanmateix ha donat també importància a les noves formes de publicitari de la marca com el brand experience o la creació de contingut a les xarxes.

Per últim, es va donar pas a l’esmorzar del mirador, on els assistents van tenir l’oportunitat de fer networking.

Si t’has perdut alguna sessió, tens l’oportunitat de llegir els actes, accedir als 10 punts clau i veure les imatges i vídeo-resums a través dels següents enllaços:

#11. Valors de marca. Marca amb valors.
#10.
Continguts col·laboratius: el poder de la co-creació a l’era digital

#9. Platform revolution!: Les plataformes com a motor d’innovació digital
#8. Sponsored Experiences!
#7. Design Thinking!
#6. La comunicació en l’era de la postveritat
#5. Narrativa Transmèdia: una nova manera de comunicar
#4. Influencers: Mite o realitat
#3. Transformació digital i multicanalitat
#2. Ecosistema Start-up: un impuls pel màrqueting del segle XXI
#1. David contra Goliat: la comunicació que funciona més enllà de convencionalismes