Les Xarxes Socials i el FCB

El Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya adverteix dels riscos que comporta la gestió dels nous entorns digitals

Barcelona, 18 de febrer de 2020

Arrel de la polèmica sorgida amb la suposada contractació d’una consultora d’anàlisi digital de dades per part del Futbol Club Barcelona, el Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya fa públic aquest comunicat per tal d’expressar el seu posicionament sobre aquest tipus de pràctiques.

Així, es vol deixar constància que les xarxes socials aporten noves oportunitats, però també impliquen una sèrie de riscos que cal conèixer i dominar per no traspassar els marcs legals. De la mateixa manera, la transparència i la honestedat a l’entorn online ha de ser una exigència ètica de primer nivell.

Des del Col·legi es recalca la necessitat de respectar el Codi Deontològic Professional i dur a terme una comunicació publicitària respectuosa i amb continguts veraços. Per tal d’evitar aquest tipus de polèmiques cal que siguin professionals acreditats els que gestionin aquest entorn digital per no caure en errors i treure el màxim profit de la nova comunicació.

En aquest sentit, Àlex Marquina, Vicedegà del Col·legi del Màrqueting i la Comunicació de Catalunya ha assegurat que “la relació entre ètica, reputació online i responsabilitat social crea un cercle virtuós i no s’entén una sense l’altra”

“Les grans marques han de saber monitoritzar els resultat de les seves accions i a partir d’aquí aplicar les millores de funcionament que es considerin necessàries. L’ètica ha de conduir l’acció a xarxes. La creació de bots o perfils falsos que juguin a favor de la marca o bé manipulin l’audiència, va en contra d’aquesta ètica, i acaba produint un efecte contrari a l’esperat inicialment.

El concepte de marca ètica cada cop agafarà més volada. La combinació de principis ètics i professionalitat ha de ser la garantia d’avançar en aquest camí.

Per a aclariments o petició d’entrevistes, podeu contactar amb:

Cristina Gibert Telf. 669864037
Marc Puig Telf. 619289005