Llibre Blanc de les Revistes i la Premsa en Català

Dimarts 30 de juny, es va presentar al Palau Robert el Llibre Blanc de les Revistes i la Premsa en Català en un acte presidit per el director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès.
També van participar en la presentació el vicepresident de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, Carles Ayats, i el president de Media Hotline i autor de l’estudi, Enric Yarza.

La publicació, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, fa una radiografia de les 577 publicacions editades en català, de les quals 309 ho fan en format paper i 268, en digital.

Yarza va explicar que és el que aporta el Llibre Blanc de les Revistes i la Premsa en Català. Aquest analitza l’estat de més de mig miler de capçaleres d’empreses editores de premsa, revistes i mitjans digitals de pagament i gratuïts de Catalunya, que s’apleguen sota l’aixopluc de la recent creada Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans digitals editats en català. La nova entitat ha estat impulsada per l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

És un estudi que a partir d’un anàlisi exhaustiu de la població, l’economia i els mitjans de la nostra comunitat autònoma, dibuixa una previsió positiva per aquest sector, doncs des de fa relativament poc ha anat millorant progressivament.

Fes clic en el següent enllaç per baixar-te l’estudi:  Llibre Blanc de les Revistes i la Premsa en Català