Presentació de l’estudi d’inversió publicitària mundial

L’Associació Empresarial de Publicitat, en col·laboració d’Arce Media i Mediahotline, va presentar al Palau Robert l’«Estudi d’inversió publicitària mundial, 2014» elaborat per Nielsen.

Nielsen va oferir el primer anàlisis del mercat. Actualment, es present a 106 països i gestiona la informació d’inversió publicitària de 80 països, per a Espanya utilitzen les dades de Arce Media. Té com a missió oferir un coneixement complet del que passa al mercat.

La presentació va ser dirigida per Jeff Ble, International Sales Executive de Nielsen, Global Ad Intel. El principal tema tractat va ser la descendència de la inversió publicitària arreu del món durant l’any 2015, realitzant una segmentació demogràfica. A més, va diferenciar els diferents mitjans convencionals explicant la seva participació publicitària.

Segons l’Estudi, durant el primer trimestre de 2015 la inversió publicitària va baixar al món el 1,6%, Nord Amèrica ha estat el principal causant d’aquest descens amb un decreixement del 4,8% i Àsia del Pacífic amb un decreixement de l’1 , 7%. Per contra Amèrica Llatina creix un 5,7%, un 3,5 Àfrica i Europa creix un 1,7%.

Sense tenir en compte Internet, la participació de la televisió a la pastís publicitari és del 63,8% la premsa el 17,2%, revistes el 8,7%, la ràdio un 5,9%, exterior un 3,8 % i el cinema ocupa un marginal 0,6%.

Els principals anunciants en el món són Procter & Gamble, Unilever, General Motors, Ford, Toyota, L’Oreal i Volkswagen Group.

La inversió publicitària a Alemanya i Anglaterra està entre els 11 i 12 milions d’euros, 3 vegades més gran que la inversió publicitària a Espanya, Itàlia ronda els 6 milions, una vegada i mitja més gran que la del nostre país

Alemanya i Anglaterra han estat els principals impulsors del creixement en inversió d’Europa. Europa creix un 1,7% i Anglaterra creix un 7,7% i Alemanya un 2,8%. També ha contribuït Espanya amb un creixement proper al 7% però en menor mesura donat la menor grandària de la seva inversió.

Accedeix a l’estudi en aquest enllaç