
Quaderns del CAC és una publicació científica adreçada al sector audiovisual i editada pel Consell de l’Audiovisual de Catalunya. De periodicitat semestral, la revista pretén reflectir i debatre des de Catalunya els grans temes de la comunicació i la cultura audiovisual.
Núm 45. Comunicació, mitjans i gènere.
Sota aquest títol, el monogràfic ens a endisa a la temàtica de Comunicació, mitjans i gènere amb l’objectiu de posar el focus sobre la problemàtica dels desequilibris de gènere, a la qual l’autoritat
catalana reguladora de l’audiovisual (CAC) ha estat atenta, aportant anàlisis sistemàtics i continus en el temps.
Pots consultar el número en aquest enllaç
Núm. 44. Fake news, algoritmes i bombolles informatives.
Sota aquest títol, el monogràfic recull articles que parlen sobre l’estat de la intel·ligència artificial, la desinformació durant el referèndum de l’1-O, l’ús de l’explotació de dades personals durant la campanya de Donald Trump i com podem mesurar el biaix ideològic en mitjans digitals.
Pots consultar el número en aquest enllaç
Núm. 43. Diversitat i indústries culturals
Sota el títol de “Diversitat i indústries culturals”, el monogràfic està format per articles que tracten els canvis i l’evolució que s’ha produït en la cadena de valor de l’audiovisual. Així mateix, recull informació respecta la mesura de les audiències, el règim d’accés als continguts i la monetització.
Pots consultar el número en aquest enllaç.
Núm. 42. L’audiovisual OTT, noves fronteres i desafiaments
Sota el títol de “L’audiovisual OTT, noves fronteres i desafiaments”, incorpora articles que analitzen la realitat dels serveis over-the-top i la seva interacció amb la resta d’agents del sector audiovisual des d’àmbits com ara la regulació, l’oferta o les estratègies de negoci.
Pots consultar el número en aquest enllaç.
Núm. 41. La ràdio, encara.
Sota el títol “La ràdio, encara”, la revista dedica el tema monogràfic a aquest gran mitjà. El número obre amb Peter Lewis com a autor convidat amb una contribució sobre ràdio comunitària, i el monogràfic compta amb articles sobre el model de negoci de la ràdio, el podcàsting, la ràdio local, el crowfunding com a sistema de finançament de continguts de ràdio, i els programes radiofònics adreçats a la infància.
Pots consultar el número en aquest enllaç.