Xerrada sobre el Neuromàrqueting

Xerrada de Pere Navalles
Neuromàrqueting. La neuro-investigació aplicada a la publicitat.
Dimecres, 20 de maig de 2015

Durant la xerrada-networking de dimecres 20 de maig al restaurant Sagardi, Pere Navalles (Director en Navalles, S.L. i Director del Màster de Neuromàrqueting UAB) va parlar sobre el neuromàrqueting, que és la ciència que investiga el comportament del consumidor.

Es tracta d’una tècnica que avui en dia hauria de ser pròpia de les agències de publicitat i comunicació, doncs permet conèixer quines són les raons o motivacions que tenen les persones en el moment d’indicar la preferència cap a una marca o un producte.

Va destacar la importància que té donar una resposta científica al perquè comuniquem com ho fem; cal demostrar que si col·loquem un lineal d’una manera o el packaging és d’un color concret, és perquè de veritat funciona.

Com a professionals de la publicitat i la comunicació, hem d’intentar donar resposta amb el neuromàrqueting a qüestions com per què les decisions que es prenen no són sempre les més previsibles o com influeixen els processos del subconscient.

En definitiva, s’ha de trencar amb els mites i les suposicions, i començar a fer investigacions reals que justifiquin la presa de decisions a l’hora de, per exemple, llançar un producte o crear un eslògan per una marca.

Un cop finalitzat el col·loqui, després d’un torn de preguntes, Sagardi va oferir als assistents una copa de vi i unes tapes.

LogoSagardi